Кметът на Лондон Садик Хан призова за повторен референдум по членството на Великобритания в ЕС. Той отправи критики срещу правителството на Тереза Мей, което според него се проваля при преговорите за Brexit. Припомняме, че Хан е член на опозиционната Лейбъристка партия.

По-рано премиерът Тереза Мей изключи възможността за провеждане на повторно допитване за Brexit. Според нея, това би било злоупотреба с демокрацията.

"С неохота казвам, че има много проекти на ЕС, с които не съм съгласен. Загрижен съм за икономическата система на Европа, но не изпитвам неудобство от факта, че напускаме ЕС, даже съм щастлив", обясни политикът Джефри ван Орден пред Bulgaria ON AIR.

Според него сега е важно Съюзът и Великобритания да останат в добри отношения.

"Ако ЕС прояви глупост и не договори с нас добра сделка, светът е голям и ще успеем да се справим. Ние окончателно напускаме ЕС, няма да има втори референдум, всичко това е театър, който вълнува печатните издания, но няма да стане така. Надявам се да останем добри съседи, приятели, които имат общо помежду си", подчерта още британският политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase