fallback

 В момента институциите на Европейския съюз (ЕС) стават все по-активни в защитата на европейските ценности. Предстои да видим още действия от страна на институциите срещу държави, които са се отклонили от нормите на съюза. Това каза Стина Хартикайнен, анализатор в Control Risks, в ексклузивно интервю за Bloomberg TV Bulgaria.
"Корупцията, незачитането на основни човешки права, конституционните промени и медийната среда в Унгария са в основата на взетото решение на Брюксел за задействането на член 7".
Според Хартикайнен разделението в европейската общност не е само идеологическо.

"Гласуването в Европейския парламент (ЕП) показа, че разделението не е само идеологическо, но и географско. Страните от Централна и Изотчна Европа, както и части от Южна Европа, се обявиха против вота, докато Северна и Западна Европа гласува „за“ въвеждането на санкциите."
Тя смята, че търпението в редиците на ЕНП към действията на Орбан се изчерпва.

"Напрежението между министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и ЕНП се увеличива. Търпението на все повече европейски партии и депутати се изчерпва, като това вече се проявява. Но в същото време има желание и от двете страни съюзът да продължи в този формат, тъй като ЕНП получава постоянен брой гласове от „Фидез“. Това е много голяма парламентарна група и оказва влияние на важни обсъждания. Орбан трябва да убеди своите критици, че е готов на отстъпки".
Вероятно обществото в Унгария възприема речта на Орбан като победа в борбата му срещу елита в Брюксел, добави тя.

Целия разговор очаквайте във видео на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ognyanz

преди 5 години

Търпението на евродепутатите от ГЕРБ обаче изобщо не е изчерпано. Просто се скатават, и ги няма на гласуването. Така е, когато са послушковци няма кой да даде ясни указания.

20

анонимен

преди 5 години

простаците от лигавата европа *** лапачите търтеите искат да станат нов съветски съюс къде бяхте бе *** лъпаци,когато руските танкове влязоха през 1956 год в УНГАРИЯ Да избиват,къде бяхте бе *** клюкари когато руските танкове влязоха в ЧЕХОСЛОВАКИЯ търтей,къде бяхте бе лиглевци когато ХИТЛЕР прегази ПОЛША нали бяхте гаранти бе ***.

19

Анонимен

преди 5 години

АКО ЕНП ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ И НЯМА МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА , ЩЕ БЪДЕ ПРАЗНИК ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА.

fallback