Снимка: Reuters
fallback

Демонстрацията на около 900 крайнодесни привърженици в източния германски град Кемниц приключи без инциденти, съобщи полицията на провинция Саксония, цитирана от ДПА и ТАСС.

По същото време местни политици се събраха на публичен форум да обсъдят с местни жители насилието в града, след като в неделя 35-германец бе убит с хладно оръжие. Арестувани са двама заподозрени - сириец и иракчанин.

Oще по темата

Обстановката на демонстрацията е била напрегната, но не и заплашителна. Предвидени са обаче и нови протести в Кемниц.

Крайнодесните протестираха срещу, според тях, бездействието на полицията към извършвани от мигранти престъпления и критикуваха властите на Саксония.

В. "Велт" съобщи, че иракският имигрант, който е арестуван във връзка с убийството, е кандидатствал за убежище в България, преди да отиде в Германия. Съгласно политиката на ЕС той е трябвало да бъде депортиран обратно в България, но това не е било направено, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

И доживотен да им дадат на арабските борци за толерантност, ще им е по-добре отколкото в арабско. Германскияат затвор е същински рай в сравнение с изравнена , безводна Сирия.Освен това като изкарат 15-20 години в затвора, лежачката, без да се трудят(те знаят ли какво е труд?) ще получат автоматично немско гражданство и ще заприиждат 1, 2-4 ханъми даги оплаждат като законни съпруги(според шериата, който ще стане закон в Немско) и ще се издържат от социалните помощи за тях и за съпругите и децата

26

хм....

преди 5 години

Имаше една скромна депутатка от ПП "Атака" която от трибуната на НС на България предупреждаваше управляващите и у нас и в Европа и в Европейския Парламент за вероятните последици от тази вълна на пресичане нелегално на държавните граници ама не... И сега, за съжаление потърпевшите ще са предимно обикновените хора... Политиците, и истинските виновници ги пази полицията...

25

Анонимен

преди 5 години

Ние никого не сме канили, който ги кани да си ги посреща.

fallback