Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на френската десница Лоран Вокие изрази мнение, че масовата имиграция е "културна заплаха за европейската цивилизация" и допълни, че французите отказват да "станат чужденци в собствената си страна", предаде Франс прес.

"Как може да не се разбира, че сме на края на нашия капацитет за интегриране и че тази масова имиграция днес е културна заплаха за европейската цивилизация?", попита Вокие, който е лидер на партия Републиканците. Той говори пред около 1500 партийни представители, събрали се в департамента От-Лоар.

"Французите отказват да бъдат чужденци в собствената си страна и трябва да направим така, че да остане нещо от цивилизацията", настоя той. Думите му бяха силно аплодирани.

"Ние не трябва да допускаме повече тези кораби да влизат в европейските пристанища", допълни Вокие, чиято партия се представи зле на парламентарните избори миналата година. Сега партията има намерение да постави миграционния въпрос в центъра на кампанията за европейските избори през май догодина.

Вокие бе избран за партиен лидер през декември миналата година, следвайки решително твърда линия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 5 години

Лоран Вокие да изрази това свое мнение пред Макрон.Ние българите знаем от години за тази културна( и не само)заплаха за България и Европа.Западняците спяха дъбок сън с широко затворени очи.Мислеха си, че ще набутат ислямските нашественици на Балканите и отново ще си играят техните игрички на порицания и поучения за източноевропейцитете но не би.Колонизираните - при колонизаторите си.Балканските държави никого не са колонизирали и използвали,никъде по света.Така че тези статийки тук са излишни.

75

месара

преди 5 години

е как бе, другарката меркел ни убеждава че, неините "мигранти" не са заплаха по никакъв начин, камо ли за културата в европа!

74

Европейка

преди 5 години

Обединение на десницата,твърди мерки и никакви НПО-та,платени от ФАЩ.Само това е спасението.Затваряне на границите и строго спазване на европейските закони.Който иска шериат и бурки,да отива в такива държави.

fallback