Себастиан Курц. Снимка: Reuters
fallback

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че страната му няма да приема мигранти, върнати от Германия, предаде ДПА.

Ако Германия затвори границата си за мигранти, които вече са се регистрирали в други страни от ЕС, както заплаши германският вътрешен министър Хорст Зеехофер, Австрия ще вземе същите мерки на своята граница, заяви Курц пред журналисти в кулоарите на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Oще по темата

Канцлерът отбеляза, че според правилата на ЕС за предоставяне на убежище, тези мигранти трябва да бъдат върнати в държавите членки, където първо са се регистрирали - в повечето случаи Италия и Гърция, а не Австрия.

Мигрантите, които вече са се регистрирали някъде, са малка част от проблема, посочи Курц. По думите му много по-голям брой хора изобщо не се регистрират в първата страна, в която са пристигнали и продължават към други страни от съюза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Rumen

преди 5 години

Големия проблем на ЕС се казва германия границите на тази страна продължават вече 2 години да са отворени за *** от африка и азия тези хора знаят че които се докопа до там няма връщане Явно някой иска затриването на тази страна и планът за това действа перфектно до сега

20

Анонимен

преди 5 години

бежанците или мигрантите са нужни на българия да разредят малко прокажения и генетично увреден ген на бълГания

19

Анонимен

преди 5 години

Боко го отсвириха в русия, сега се налага да пълзи като червей пред тези !

fallback