Снимка: архив Reuters
fallback

Евроскептиците във Великобритания заподозряха правителството в таен план за оставане на страната в Европейския съюз.

Британският кабинет е отпуснал на избирателната комисия на Обединеното кралство средства за провеждане на изборите за Европейски парламент догодина.

Oще по темата

Това е изненадващо, тъй като вотът за евродепутати ще е след датата, определена за Брекзит. Евроскептиците се опасяват, че има таен план за запазване на членството на Острова в Европейския съюз, коментира в. "Сънди Телеграф", цитиран от "Монитор".

От информацията става ясно, че кабинетът е взел решение да задели близо 900 000 паунда за евроизборите, които трябва да се проведат между 23 и 26 май догодина. Самият Брекзит трябва да е факт на 29 март 2019 г. След това, до 31 декември 2020 г., ще има преходен период.

В същото време главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние предупреди, че Великобритания трябва да приеме споразумение за договора за изтегляне, запазващо върховенството на Съда на Европейския съюз. Барние подчерта, че няма да има нито договор, нито преходен период, ако Лондон не подпише, съобщи Ройтерс.

В изявление, което предстои да бъде публикувано в Португалия, Барние нарича "игра на криеница" липсата на яснота от страна на Великобритания какви търговски отношения иска с ЕС. Той прикани Лондон да признае, че след Брекзит няма как да запази много от елементите на членството в ЕС, добавя Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

До EkpisЕла на мене си.Ял си развалени дюнери, май...

27

Ekpis

преди 5 години

Veikobritania izliza dobrovolno ot eu. Turkiye i Russia vlizat dobrovolno v eu....mashallah! Ot tova po-dobro niama za eu.

26

Анонимен

преди 5 години

Колкото по-далеч от двуличните алкохолизарани ингилизи, толкова по-добре за ЕС и за нас.

fallback