Снимка: Reuters, архив
fallback

Германската полиция трябва да има правото да връща още на границата мигранти, които нямат разрешително за влизане в страната, заяви ръководителят на германския полицейски профсъюз Ернст Валтер на фона на дебата за мигрантската политика на страната, предаде БТА като се позова на ДПА.

Oще по темата

Според плановете, представени от министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер през април, Германия създава пет специализирани мигрантски центъра, където ще бъдат приемани търсещите убежище, докато бъде решено дали имат право да останат.

Ернст Валтер обаче каза, че тези центрове ще станат излишни, ако полицията има правото законно да връща още на границата "в нашите - без съмнение безопасни - две съседни страни" чужденците без право на влизане в Германия.

Той допълни, че всички германски провинции трябва да осигурят достатъчно центрове за задържане и да работят със съдилищата за депортирането на хората, които са длъжни да напуснат страната.

Специализираните центрове трябва да заработят до октомври. Досега обаче само три провинции са изявили желание доброволно да се включат в проекта, каза миналата седмица в Берлин Хелмут Тайхман, държавен секретар във вътрешното министерство.

Зеехофер бе отбелязвал по-рано, че германската федерална полиция би могла да осигури допълнителна подкрепа за полицията на провинциите в бежанските центрове.

Валтер обаче изтъкна, че ще бъде по-добре полицията на провинциите да подкрепя федералната полиция в усилията за предотвратяване на всички незаконни влизания на границата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Песимиста бил оптимист, но с натрупан опит. Чакаха лекари и инженери да им отидат на крака, че да не местят и останалите си заводи на изток при по-евтини хора. А получиха какво - трафикантите на дрога и оръжие бързо хванаха "нишата" - подлъгват най-необразованите с приказки за рая в ЕС, хората си разпродават всичко и срещу тези пари ги водят в Европа. Те път назад нямат - вече нямат нищо. А нямат и образование. Статистиките в немско вече са показали процента на интеграция и изтрезняването факт.

15

Анонимен

преди 5 години

Защо да ги връщат ве? Меркелица нали обеща че всички с архитекти, учители, доктори и инженери? Ще са много полезни за немската икономика.

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14...А сърбите им посвещаваха песни и стихотворения,за добре дошли?!

fallback