Снимка: архив Reuters
fallback

Началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар пусна във Facebook видеоклип на свое посещение в квартал на Виена, който според него е станал по-мръсен, по-беден и с увеличена престъпност, откакто там са се настанили мигранти, предаде Асошиейтед прес.

В това видео Лазар заявява, че след 20 години унгарската столица Будапеща може да заприлича на този неустановен виенски квартал, ако опозиционните партии "пуснат мигрантите", пише БТА.

На 8 април в Унгария се произвеждат парламентарни избори и силно антиимигрантски настроената партия Фидес на Виктор Орбан е превърнала мигрантите в основна тема на кампанията, отбелязва АП.

"Улиците очевидно са по-мръсни, районът очевидно е по-беден, а престъпността е нараснала. Ако ги пуснем да влязат и те заживеят в нашите градове, последиците ще са престъпност, обедняване, приюти и невъзможни благоустройствени условия. Ние работим за предотвратяване на това явление", заявява Лазар.

По думите му в този виенски квартал са останали само пенсионери "сред белите и християните", а "всеки друг е имигрант", за който се създава "град в града".

"Във Виена има много училища, където не са останали никакви бели виенчанчета, има само деца на мюсюлмански имигранти и имигранти от Близкия изток", казва Лазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

AfD

преди 6 години

Факт е, че във Виена 10.000 деца са записани в мюсюлмански детски градини. След победата на националистите в Италия, Меркел и Юнкер още не са реагирали. Меркел и Макрон ще бъдат все повече изолирани. Режимът на Меркел разреши влизането на роднините на мигрантите от 1.август т.г. Очаква се засилване на влиянието на единствената патриотична партия в Германия - АФД. Нищо чудно съвсем скоро кабинетът Меркел 4.0 да изпадне в криза.

37

Анонимен

преди 6 години

Ще построим отново Берлинската стена със Запада, само че този път ще я охраняваме да не влизат имигранти. Източна Европа трябва да се отдели и загради. Да въведе визи за запада.

36

Анонимен

преди 6 години

Мигранти, внос на работници - всичко е позволено на работонаемателите. И за нас готвят същото.

fallback