Снимка: Reuters
fallback

Турският народ е уморен от безкрайните преговори за членство в ЕС, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на съвместна пресконференция с френския си колега Еманюел Макрон в Париж, предаде Анадолската агенция.

Възможно е в крайна сметка да ни принудят да направим определени стъпки. Анкара обаче няма намерение постоянно да моли да бъде приета в състава на ЕС, предупреди турският лидер.

По думите му е много жалко, че Турция е принудена да чака пред вратите на ЕС 54 години.

Еманюел Макрон на свой ред призова да бъде сложен край на двуличието в отношенията между ЕС и Турция, както и за сътрудничество и открит диалог с Турция във връзка с преговорите й за членство в ЕС.

Франция вярва, че бъдещето на Турция трябва да бъде в Европа, заяви още Макрон, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

La France

преди 6 години

Vive la France! Най-великата страна!

21

Американофил

преди 6 години

Европа и Азия почват да си подобряват отношенията, възможно е да се обединят. Ипек Йолу ако се осъществи от Пекин продължавайки на Турция минавайки през Анкара и продължавайки към Великобритания до Лондон. От Ипек Йолу ще търгуват стоки за трилиони евро без да плащат такси комисионни мита на евреите, тогава американската икономика ще се застраши и доларът ще рухва с невидими бързи темпове.Трябва да отворим война на стратегически важни държави от Европа и Азия за да вземем контрол на Ипек Йолу.

20

loko

преди 6 години

До Анонименrasist

fallback