Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на френската партия "Национален франт" Марин Льо Пен изрази загриженост от обстановката в Испания след едностранното провъзгласяване на независимост на Каталуния.

Oще по темата
Националистката коментира тези събития в ефира на телевизионния канал Бе Еф Ем, съобщи ТАСС.

Ситуацията в Каталуния сериозно ме тревожи. В събитията, които стават там, могат да се видят сигнали, предизвестяващи своеобразна гражданска война в Испания. Трябва да се избегне такова развитие, защото една война би била ужасна. Трябва да се работи за постигане на разбирателство между Испания и Каталуния, каза Льо Пен.

Европейският съюз не бива да се меси в Каталуния - това са вътрешни проблеми на Испания, допълни ръководителката на "Националния фронт".

Тя разкритикува "лъжливата" регионална политика на ЕС. "Именно ЕС скрито, а може да приемем и открито, в продължение на много години, подтикваше сепаратистите към подобни действия, а днес се прави на изплашена девственица", каза Льо Пен, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Гибралтар наш

преди 6 години

Каталунчетата са само началото. Сега като направим един референдум у Гибралтар, после да се готви Варна..

45

Адам Смит

преди 6 години

Хахах, IBEX скача с процент и половина от началото на сесията...за 2 часа изкарах повече пари от средностатистически панелен таласъм за една година

44

...

преди 6 години

Значи ЕС се намеси в Испанските дела още като призна Косово и не призна Крим! Така, че ЕС е с двата крака в батака! И сега само някой дето има големи топки може да го измъкне от там! За съжаление Меркел и тоя доказаха, че нямат топки! Е за меркел е ясно, а тоя май иска да пипа на други топките!

fallback