Снимка: БТА
fallback

Испанската полиция съобщи, че 1300 от общо 2315-те училища, в които утре е предвидено да има секции за гласуване на референдума за независимост на Каталуния, са затворени от полицията.

Oще по темата

163 училища със секции са окупирани от семейства, които се опитват по този начин да осигурят възможност за гласуване, предаде Ройтерс.

Испанската полиция е заела днес комуникационния център на каталунското правителство в центъра на Барселона, за да не допусне електронно гласуване.

Полицията действа в изпълнение на заповедта на върховния съд на Каталуния, който освен това вчера поиска от Гугъл да изтрие свое приложение, съдържащо информация, къде може да се гласува утре.

Мадрид обяви референдума за незаконен и заяви, че няма да допусне той да се проведе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Жиб.

преди 6 години

Евах я и в "демокрацията": на един потиснат народ не му се позволява да изгради своя собствена държавност въпреки всички "гаранции",дадени от конституцията и на Испания,и на Европа! Каталония все едно е част от нявгашните СОФРЮ и ЕСЕС-СЕР: нито една от техните колониални републики не можеше доброволно да излезе от "федерацията",каквото и да направеше!

25

Гробокопач

преди 6 години

Независимост на Каталуния! За да се отцепим и ние, по европейски образец;))) от държавата на Боку Тиквата!

24

Анонимен

преди 6 години

Затворени секции за гласуване, блокиране на онлайн гласуването, блокиране на Гугъл и информацията къде може да се гласува, забрана на референдума, арести. Демокрация в действие.

fallback