Снимка: архив, Булфото
fallback

България и Румъния са изпълнили всички критерии за присъединяване към Шенгенското пространство. Правителството ни трябва да има ясен план за влизане в еврозоната. Това заяви в Ямбол президентът на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ и евродепутат Сергей Станишев.

Изказването на германския вътрешен министър Томас де Мезиер, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона, той определи като "скандална дискриминация и антиевропейско поведение, такива изявления най-много нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз".

"Присъединяването към еврозоната е много важно за България и ние трябва да имаме национално решение и план, тъй като това е ядрото на интеграцията в Европейския съюз", допълни той.

В Ямбол Сергей Станишев откри офис на европейските социалисти и се срещна и разговаря с граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

сиктер

преди 6 години

Щом и Съсела лобира за Шенген потвърждава, че ползата от това няма да е за България а за такива като него-службогонци слуги на световните банки и организации.

20

според Европа лошо

преди 6 години

ОКОЛО 50 трилиона живи долара са щетите нанесени от нагло вредните критерии по тн ШЕНГЕНподава Европа възмутена от наркомани и крадци натикани в Брюксел уж д а управляват Европейския съюз

19

Анонимен

преди 6 години

Да ви попитам а в коя държава живее Ленин преди да се хванат с Троцки, той къде е живял :-), да правят революция :-)???

fallback