Снимка: архив, Reuters
fallback

Групировката "Ислямска държава“ ще положи усилия да поддържа напрежението в Европа въпреки спокойните летни месеци. Това каза пред "Фокус" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Повод за коментара му бе вчерашното нападение над френски военнослужещи в Париж. По думите му, загубите, които джихадистите търпят от водената коалиция срещу тях в Сирия, ще доведат до изнасяне дейността на терористите извън територията на Близкия Изток.

Oще по темата

Не трябва да се очаква, че интензитетът на терористичните нападения ще намалее, подчерта ген. Киров. "Във всички случаи пораженията, които групировката "Ислямска държава“ търпи, ще доведат до отражение в тяхната терористична дейност.

Може да се счита, че в някаква степен тази терористична дейност ще бъде повлияна от действията на коалицията. Смятам, че те ще намаляват като възможности за реализация на терористични действия, но в същото време тези действия едва ли ще намалеят по интензитет, защото това е еквивалент на пораженията, които ИДИЛ търпи по фронтовете в Ирак и Сирия“, обясни той.

Ген. Кирчо Киров допълни, че предизвикателство пред европейските служби за сигурност ще бъде борбата със саморадикализиралите се "вълци-единаци“, силно повлияни от идеологията на джихадистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Идил-мидил - Да се разбират руснаците, американците и французитe, да ги посипят с бомби, и д спестят хора със скафандри да източват нефта. Ни терористи, ни проблеми. Мир и спокойствие.

8

Анонимен

преди 6 години

Кирчо, най-големия проблем са бездарници на държавни длъжности, дрънкащи някакви заучени фрази. Докарахте всякаква *** в Европа, защото сте се на.гъзили на алчни европейски мижитурки.Виж Париж и Лондон, а не само, в какви колониални май.муна.рници са се превърнали. Същото е и с нашите ццигаани.Бай Тошо от къде реши, че тези при.мати ще са от полза на държавата?Ей затова им сърбайте попарата. И вместо митинги в Асеновград, учасниците да си намерят гладк0цево 0ръжие и сами да си решат проблема.

7

местен

преди 6 години

не се притеснявай народе, и терористите дори не са толкова ***, че да идват в тая клоа-ка Бунакостан ....

fallback