Снимка: БТА
fallback

Днес се отваря нова страница за Франция, заяви новоизбраният френски президент Еманюел Макрон пред "Франс прес" минути, след като стана ясно, че печели втория тур на президентските избори.

Oще по темата
"Нова страница в нашата дълга история се отваря тази вечер. Искам тази страница да бъде една страница на преоткритата надежда и доверие", заяви той.

От щаба на новия президент обявиха, че Макрон вече е разговарял за кратко по телефона с опонентката си Марин льо Пен. Разговорът е бил сърдечен и се е състоял десет минути преди обявяването на резултатите от вота, от които стана ясно, че той е избран за президент.

От своя страна загубилият кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен коментира, че нейната крайнодясна партия Национален фронт е постигнала "исторически, голям резултат", съобщава "Франс прес".

В кратко изявление Льо Пен добави, че е разговаряла по телефона с победителя Еманюел Макрон и му е пожелала успех в справянето с "огромните предизвикателства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Снощи по Евронюз даваха половин час как пред Лувъра се беше събрала огромна тълпа от арабели, на импровизирана сцена под ритъмъ на арабски песни се играеха арабски танци и се вееха алжирски знамена! Празнуваха началото на Френския Халифат! Срам и Гнус за Франция!

29

Анонимен

преди 6 години

И ние имахме гей президент, Роско Плевнелиев, сега е ред на франсетата да имат гейтачеЛьоПрезидент! Има красива триполова физиономия, досущ като Плевнелиев, евроантлантици сладури!

28

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли, че? Това, че Макрон е сключил брак с 24 години по възрастна жена не е чак толкова трагично, работата е че с това се е опитал да прикрие хомосексуалната си връзка която е имал с главния изпълнителен директор на Радио Франс, Матио Галет. Сега вече знаете! Честито на франсетата за първия им гей президент!!! Евроатлантически ценности, какво да правиш!Прочети още на: dnes.bg/eu/2017/05/07/emaniuel-makron-noviiat-prezident-na-franciia.340371#comment-newest

fallback