Снимка: архив, БулФото
fallback

Българското правителство в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия. За това е настоял председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред премиера Бойко Борисов в телефонен разговор.

Премиерът Борисов е поел ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда.

Юнкер е поздравил лично Борисов по повод третия му мандат начело на изпълнителната власт в България.

Той е отбелязал, че се радва да изрази своите най-добри благопожелания за този впечатляващ успех на министър-председателя не само като към опитен държавник, но и към добър приятел в негово лице.

Според председателя на ЕК натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Председателят на ЕК е изразил своята увереност, че под ръководството на премиера Борисов страната ни ще продължи да следва неотклонно европейския си път. Той е акцентирал върху голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС.

Министър-председателят Бойко Борисов е изтъкнал, че както досега, така и занапред ще продължи да се ръководи от интересите на българските граждани и същевременно ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС. Той е потвърдил, че организирането и провеждането на българското председателство е приоритет за правителството.

Премиерът е акцентирал и върху други важни за работата на правителството политики, които ще осигурят финансова дисциплина, икономически растеж и подобряване качеството на живота на хората в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ние

преди 6 години

Българите трябва да се "гордеем", че си имаме Дон Корлеоне, който да ни "пази и закриля".

34

Хитър Петър

преди 6 години

Горките атакисти, толкова много плюха против ГЕРБ и накрая направиха коалиция с ГЕРБ. Да целуват *** на Борисов, продажници.

33

bobo

преди 6 години

Pa li Boko yee. Woww, nema otturvane ot toa shop, be. Prekrustí zela Evpropu.

fallback