Снимка: архив, Булфото
fallback

Съдът на Европейския съюз в Люксембург постанови днес съдебно решение по заведеното от Европейската комисия дело срещу България за неспазване на задълженията по директивата за качеството на въздуха. Това съобщиха от Съда на ЕС.

Съдът е решил, че България не е изпълнила задълженията си, произтичащи от правото на ЕС.

Решението на Съда гласи, че с постоянното неспазване от 2007 г. до 2014 г., включително както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности, приложими за концентрациите на прахови частици в София, Пловдив, Варна и зоните Северна, Югозападна и Югоизточна, нашата страна не е изпълнила задълженията си за приложение на съответната директива.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 7 години

Щом и ЕС ни съди- по съдебно решение не се спори- значи наистина ни управляват престъпници и терористи!И как трябва да се отнасяме към признати и осъдени от съда на ЕС престъпници и терористи? Правилно!Въз основа на това решение всички управляващи БГ след 1989г - през български Народен съд-в дрънголника!Не случайно от 9 млн останахме 5 млн!Крайно време е управлението на държавата да премине от представителите на самоизбрали се файтонни партии и ръководства в съвети от представители на НАРОДА!

108

extremist

преди 7 години

СВИНЩИНАТА ОТДЕЛЕНА ОТ БОГАТАТА ЗАПАДНА ЕВРОПА ЗА ДА Е БОГАТА РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ВСИЧКИ ?

107

extremist

преди 7 години

МИЗЕРИЯТА НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ Е БЕЗСПОРЕН ФАКТ ! НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВО ПИШАТ РАЗНИ ЛЪЖЦИ ! ТУК ИДВА ВЪПРОСА : МОЖЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ДА ОСЪДИ ЕВРОСЪЮЗА И АНГЛИЯ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ИМ ИНДУСТРИАЛНИ РЕВОЛЮЦИИ СВЪРЗАНЕ СЪС ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ОТДЕЛЯНЕ НА МИЗЕРИЯ КОЯТО СЕГА РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ВСИЧКИ ????

fallback