Снимка: Reuters
fallback

Евродепутатът ни Мария Габриел ще е новият български еврокомисар, твърди"Стандарт", като цитира свои източници. Името й се обсъжда за ованкантената позиция в Европейската комисия, която остана празна след оставката на Кристалина Георгиева от началото на годината.

Задачата да изпрати нов еврокомисар на страната ни ще е една от първите за новия кабинет на Бойко Борисов, който се очаква да бъде сформиран до края на месеца или най-късно в началото на май.

Служебният кабинет на проф. Огнян Герджиков вече обяви, че не мисли да изпраща наш представител в Европейската комисия.

Преговорите за ресор тепърва предстоят. Но по всяка вероятност Мария Габриел ще поеме ресор, свързан с политиката за младежта в ЕС.

Мария Габриел е евродепутат от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2009 г. насам. Тя е и зам.-председател на ЕНП-Жени и още зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата.

Габриел е изключително активна в ЕП по отношение на защита на правата на жените и равенството между половете. През 2013 г. Габриел получи приза за "Евродепутат на годината" в категория "Равенство на половете".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

AZ

преди 7 години

К...АТА НА БОЙКО

71

Истинските

преди 7 години

Когато доживеем да видим да ни управляват хора като Костадин Костадинов, Пламен Пасков, Стела Банкова, Цвета Кирилова, все хора които милеят за България ще тръгнем напред. Кажете ми кой друг ще откаже 1 600 000 лв, законни, но нередни пари.

70

Пълна послушковица

преди 7 години

Изглежда такава, йес-дама без собствено мнение. Такива за съжаление ни са дупедатите.

fallback