Снимка: БТА
fallback

Разпадане на ЕС може да разпали война на Западните Балкани. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за вестник "Файненшъл таймс", цитирано от ТАСС.

Oще по темата

Юнкер заяви, че по време на посещението на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Брюксел е отправил следното предупреждение към него: "Казах на вицепрезидента: Не говорете това, не призовавайте и други да напуснат (ЕС), защото ако ЕС се разпадне, ще имаме нова война на Западните Балкани", каза той, коментирайки предстоящото излизане на Великобритания от съюза.

"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Хората мислят, че с излизането на Великобритания от ЕС всичко приключва. Не, това е само началото", каза той, посочвайки, че напускането на ЕС ще излезе на Лондон общо около 60 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

до 106

преди 7 години

Вижте първо как се образува БВП. това не е само индустрия, а и всички услуги, вкл. адвокатски, банкови трансакции и др. непройзводства. Затова Русия и останалите бивши соц.страни имат сравнително нисък БВП, защото много от тези зслуги не са развити както на Запад. Така, че БВП не трябва да се надценява много.

91

Българин от Германия

преди 7 години

Че кой друг ще разпали войната освен Юнкер & Co., ако европейските народи не слушат заповедите им. Повече от ясно.

90

Анонимен

преди 7 години

Как ще се разпадне нещо което е създадено доброволно. Никои не задължава никоя държава нито я заплашва нито нищо , ако искаш оставаш ако не чао като англичаните. Това не ви е СССР да идват ушанките със танковете и другаря сталин да праща на почивка във Сибир. ЕС е създаден по взаимен интерес ,това че едни политици защитават по добре интересите на народите си от други / нашите/ ние сме виновни ,нали ние избираме некадърниците които ни представляват .

fallback