Тереза Мей. Снимка: Reuters
fallback

Британското правителство няма да увеличи нивото на антитерористична тревога след смъртоносните атаки в Лондон, отнели живота на петима души, съобщи британският премиер Тереза Мей.

Нивото на терористична заплаха ще си остане "сериозно" както досега. Това е втората най-високата степен на тревога, която означава, че вероятността от терористичен акт е голяма.

Oще по темата

Мей съобщи това след заседание на правителствения кризисен комитет "Кобра", състояло се късно снощи.

Великобритания запази това ниво на тревогата от повече от две години. В страната има петстепенна скала на отчитане на терористичната заплаха.

"Ние всички ще продължим напред заедно, няма да се подадем на терора и няма да позволим на гласовете на омразата и на злото да ни разединят", каза Мей. Тя нарече нападенията от днес "отвратителна и извратена терористична атака".

Премиерката потвърди, че днес парламентът ще работи както обичайно. Мей благодари на службите за сигурност за действията им днес, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Християнския радикализъм е на една малка стъпчица вече. А той се е доказал като може би един от най-безпощадните в историята. Имат ли си дори далечна идея какво ще им се случи на мюсюлманите в най-скоро време?Който се е заял с белия човек, добро не е видял.И цялата тая терористична истерия ще преобърне процеса на отмиране на европеидната раса. Просто като реакция на външното въздействие.

19

Шабан Шаулич

преди 7 години

Ще ги храните и ще ви ,,пющят,, ...

18

Анонимен

преди 7 години

СТИГА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО !!!! ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СТЕ СЕ МАХНАЛИ ОТ ЕС!!! И ЛОНДОН ЩЕ ВЗРИВИТЕ САМО И САМО ДА ОСТАНЕТЕ В ЕС ПИЯВИЦИ!!!!

fallback