Снимка: БНТ
fallback

Още един турски политик получи забрана да агитира в Германия.

Германската провинция Долна Саксония не позволи на заместник председателя на управляващата в Турция "Партия на справедливостта и развитието" Мехди Екер да провежда политическа дейност по време на посещението си там, съобщи вестник "Хюриет дейли нюз", съобщи БНТ.

Властите уточниха, че не са били подробно информирани за програмата на турския политик извън Хановер. В Хановер Екер се срещнал с група турски изселници и остро критикувал забраната.

Германският външен министър Зигмар Габриел вече заяви, че Берлин може винаги да забрани публични изяви на турски политици, ако те не съответстват на закона. Този, който прекрачва границите, не трябва да мисли, че може да разпространява политическите си виждания у нас, предупреди Габриел, в интервю за "Шпигел".

Междувременно организацията за сигурност и сътрудничество в Европа стартира мисията си в Турция, за предстоящия там референдум.

11 експерти и 24 наблюдатели ще бъдат разположени в цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

И това няма да попречи Турция да стане президентска република.Както у нас елитът бяга като дявол от тамян и като гюленист от Ердоган от мажоритарни избори, така и ЕС я е страх от президентска Турция защото тогава съвсем няма да могат да и влияят.

18

До 20

преди 7 години

Избягалите българи от България из ЕС, не гласуват ли за България..., които идват и те 1 път в годината, където и те не плащат нико в България...Що вашите очи виждат само турците...

17

В много държави вече

преди 7 години

са възникнали цели турски анклави - в цели квартали се говори на турски, джамиите са важни центрове и т.н.Тези турци имат право да гласуват в съответната европейска държава, в която живеят - избират кметове, депутати, президенти. ИСКАТ обаче да влияят и върху вътрешната политика на Турция.Наши изселници пък живеят постоянно в Турция, активно участват и в икономиката, и в културния живот и в политиката на Турция, но ИСКАТ да влияят на изборните резултати у нас.Що за претенции имат тези хора?

fallback