Снимка: Reuters
fallback

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Oще по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

Ислямовед

преди 7 години

"Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция"Сори, Евроган Ефенди, но исляма не е религия, а военно-политически сатанински култ към смъртта! Лека полека народите взеха да се събуждат и да осъзнават истината за исляма, макар, че има много измислени либерали, които се опитват да наливат още упойка, увещавайки ни, че исляма е "религията на мира"! Ама но-пасаран брат ми, мандалото падна!

179

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЗапада мрази мюсюлманите, защото от началото на религията им не се занимават с нищо друго, освен да колят, палят и изнасилват масово. Никой не ви мрази, защото някой пропагандира такова нещо.Мразят ви, защото във вас има по-малко човещина отколкото в един тостер.Между другото е петък. Айде на метани в джамията и после хубаво затрупайте майките и сестрите си с камъни, задето са си открили кутрето на лявата ръка. Идва ми една фраза на ум: идат като тигри, бягат като овци.

178

Анонимен

преди 7 години

Всичките тия заплахи на Хитлеган знаете как ми звучат? Като признак на дълбоко отчаяние и безсилие.Един човек с истинска власт, мощ и влияние няма нужда постоянно да се бие в гърдите, да си мери атрибутите с целия свят и да се плюнчи гневно и сприхаво по новините. Ердоханята няма пръста да си мръдне срещу България докато сме в ЕС. Само се надявам еврохомосите да спрат да му се дупят, че вече става възжалко.Едно е сигурно - интересни времена идат.

fallback