Снимка: архив Reuters
fallback

Турция получи изненадваща подкрепа от Гърция в кризата срещу Холандия. 

Гръцкият заместник-министър на външните работи Георгиос Катругалос заяви подкрепа за Анкара в кризата с Холандия. Тя се разрази след като холандските власти изгониха от страната турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая и не разрешиха на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да проведе митинг пред турската общност в Ротердам.

"Аз не бих искал да се намесвам във вътрешните политически проблеми на другите държави, но в Европа има принцип, който разрешава провеждането на такива прояви. Но може да има проблеми по отношение на вътрешната сигурност“, каза  Катругалос.

Той обясни, че преди време имало подобни посещения от турска страна в Западна Тракия /компактно населената с мюсюлмани тракийска област на Гърция/. Тогава нямало причина за налагане на забрани спрямо Турция.

“Не трябва да се провокират проблеми, които може да предизвикат проблеми в Европа", каза още Катругалос пред тв канал СКАЙ, цитиран от турските медии и от БТА.

Той обясни и че Гърция винаги се е стремила да поддържа дружески отношения с Турция.

Изразеното от него мнение е изненадващ, но не маловажен знак на подкрепа за Турция на фона на конфликта във връзка със забраните, наложени от редица европейски държави като Германия, Холандия, Белгия и др. на турски министри да говорят на митинги пред турски общности в тези страни, анализират чуждите медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

юруш на доматите

преди 7 години

др ЕРдоган ми прилича по поведението си-мустак,крясъци и насъскване на Х.итлер през 1937г.По същия начин настройваше хората срещу Чехословакия и нейната област Судети,срещу Полша също.Това е диктатор,който трябва да се спре с всички средства.Бойкот,затваряне на границите,войска по границите на Евр.съюз и стрелба на месо,по всичко което говори арабелски.Турция не е европейска страна-тя е завряна в средновековието и никога няма да излезе от там.

90

Анонимен

преди 7 години

"единствения съсипан от отворените турски граници ще бъдат турците,защото емигрантите ще си останат при тях" Даа, видяхме ние преди известно време кво стана на бунта в Харманли:-):-):-)Имаше мъже, които писаха тук "Свиленград е с вас!; Пловдив е с вас!" Поне да беше запалил москвича оня от Свиленград:-):-):-)Докато в Холандия какво стана, заради една жена за часове се събраха хиляди хора пред Турското Консулство, освен от Ротердам и от др градове...Подкрепа имаше и в Истанбул и Анкара!

89

1

преди 7 години

До АгджатаПутин няма ни дели, само маже ердоГаню със свинска мас ама ще видим кой ще му го изсули. Путин никога няма да забрави сваления СУ и застреляния катапултирал пилот!

fallback