Снимка: БТА

Мъжът, който нападна пътниците на гарата в Дюселдорф с брадва късно вчера, е идентифициран. Става дума за 36-годишен жител на Вупертал, който е регистриран с психически проблеми. Полицията изключи терористичен мотив зад атаката.

Още по темата

Към 21,30 часа вчера нападателят изскочил с брадва от регионален влак и нападнал чакащите да се качат хора. 7 души са ранени, двама от тях тежко, но никой не е с опасност за живота.

Полицията изхожда от това, че става дума за един нападател, съобщи малко след полунощ говорител на дюселдорфската полиция. Малко преди това имаше объркани съобщения за повече нападатели и поне още двама арестувани.

Всъщност властите са задържали няколко души, които са се държали подозритено. Те обаче нямат общо с нападението. Гарата в Дюселдорф бе отцепена от спецчасти още в 22 часа и цяла нощ влаковете бяха отклонявани към други градове.

Пристигналите вече на гарата пък бяха задържани, а пътниците помолени да не отварят вратите. Близо час и половина те са прекарали в купетата, но не е имало паника. Полицията проверила всеки пътуващ, след което е освободила хората.

Нападателят бе заловен буквално минути след атаката при опита си да избяга от гарата. Заради повишена опасност от терористични нападения жп гарите в Германия са охранявани денонощно от полицията и реакцията е била мигновена, пише "24 часа".

През изминалата година в Германия имаше няколко атаки на единични нападатели, някои от тях се обявяваха преди това за привърженици на Ислямска държава. През юли мъж, въоръжен с брадва и нож нападна пътниците във влак във Вюрцбург и рани петима, преди полицията да го застреля. 17-годишният нападател бе бежанец, представил се за афганистанец и чакащ постоянен статут в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase