Снимка: архив, Reuters
fallback

Работниците от ЕС са "живителната сила" на Лондон и сектори като здравеопазването и строителството изцяло разчитат на тях, така че трябва да им бъде гарантирано правото да останат след Brexit. Това заявиха политици от британската столица, предаде БНР.

Икономическата комисия към Съвета на Лондон обяви, че 13 процента от 5-те миилона работни места в британската столица, или 600 000 от тях, са заети от работници, родени в страни от ЕС.

Oще по темата

Най-силно е тяхното присъствие - около една трета, в сектори като жилищното настаняване, хранително-вкусовата промишленост и строителството.

Фиона Туикрос, председател на комисията, заяви, че Лондон разчита на работниците от ЕС както никой друг район на Острова.

Сектори като здравеопазването, строителството и услугите не трябва да бъдат изтласквани на ръба на скалата поради тяхната голяма зависимост от работниците от ЕС, допълни Фиона Туикрос.

Днес Британската търговска камара провежда годишната си конференция в Лондон с акцент върху Brexit. Преди началото нейни представители изразиха мнение, че Brexit трябва да бъде забавен, ако не бъде постигнато търговско споразумение с ЕС преди края на двугодишния преговорен процес.

Британската търговска камара освен това иска бизнесът да може да продължава да наема квалифицирани и неквалифицирани работници от ЕС и след като Великобритания напусне организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Какъв е този сектор жилищно настаняване,отделен от строителството?Моля някой ако може да обясни!Предполагам се има предвид че голям процент от наемателите в Лондон са от ЕС,и ако е така, това е типичен пример до какви изкривявания и недоразумения може да доведе жаждата да се изкажеш толкова умно,че никой да не те разбере!

12

отСиднейАв$тралия

преди 7 години

До БОГАТ ГУЩЕРаа хахаха Умнияя Гущер реши да се прекръсти на "богат" гущер след като осъзна че и 5 такива живота да има пак няма да ме стигне колкото и да блъска в панелното гето и да разправя колко велик е бил и добрече бил той да научи западняците как да правят компютри, там платките и елементите им оптимизирал че без него са били загубени.. хахаха такува ми ги разправяше той, не е моя измислица.Гущер кой си къде си? много си прокопсал няма що щом целия си живот си прахосал в панелната килия

11

Циник

преди 7 години

Всъщност...както и навсякъде...по-евтината работна ръка осигурява огромни печалби за съответната икономика.Ако искат да си вкарат автогол - да продължават в същия дух.

fallback