Снимка: Reuters
fallback

Чешкият президент Милош Земан сложи край на статута на Чехия като една от последните крепости на пушачите в Европа, съобщава Асошиейтед прес.

Земан, който пали цигара от цигара, подписа днес закон за забрана на пушенето в баровете, ресторантите и кафенетата, след като мярката бе одобрена от двете камари на парламента.

Забраната влиза в сила на 31 май, Световния ден без тютюнев дим. Така кината, концертните, изложбените и спортните зали, вече няма да имат обособени пространства за пушачи.

За разлика от по-голямата част от Европа чехите останаха толерантни към пушенето. В момента собствениците на ресторанти сами решават дали да се пуши вътре или не, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Проблемът на ЕС не е само в пушенето!Главният проблем в ЕС е да се забрани на ***-отите да работят като политици и журналисти!

11

видинчанин

преди 7 години

Във Видин се пуши във всички заведения по всяко време.Сега чувам,че и в България имало забрана.

10

Анонимен

преди 7 години

Само в БГ останахме да си показваме умнотиите... При забрана и при нас, във всички заведения се пуши, а в някои - след определен час. И все се намира някой недорасъл "мислител" да се прави на Крали Марко с това, че смърди на останалите и е център на вниманието, макар че го гледат с погнуса, маймунчето...Заради такива паляччовци сме на това дередже и до сега.

fallback