Снимка: архив, Reuters
fallback

Неонацистката организация "Социално огнище Мадрид" (Hogar Social Madrid) започна в испанската столица кампания срещу американската верига от кафенета "Starbucks", съобщи в. "А Бе Се", цитиран от ТАСС.

Изданието свързва действията на неонацистите с неотдавнашно изявление на генералния директор на "Starbucks" Хауърд Шулц в подкрепа на мигрантите.

В редица кафенета от веригата хора от сдружението залепили върху логото й с надпис "Starbucks Coffee" друг надпис "Starburka Refugees" ("Старбурка бежанци") с изобразена забулена жена.

По витрините на някои кафенета неонацистите сложили и съобщения: "Тук наемат бежанци, докато ти стоиш без работа".

През януари Шулц разкритикува решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да свие квотата за приемане на бежанци в САЩ. По думите на генералния директор "Starbucks" винаги е подкрепяла и подкрепя създаването на възможности" за младите работещи хора, за фермерите и за "пристигналите в Америка, за да започнат нов живот". В тази връзка Шулц добави, че през следващите пет години "Starbucks" планира "да вземе на работа близо 10 000 бежанци в 75-те страни, където развива бизнес".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

башибозук

преди 7 години

До АнонименБългария има нужда от въоръжена борба всички *** на смърт крадливи партии досега да бъдат закрити тотална революция с огън имеч да направим движение за освобождение на България от мафията и крадливите политици време е да започнем да ги трепем корумпираните политици .

14

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Журналистчето отново лепва етикети без да знае някои елементарни неща."---Абсолютно сте прав: НЕ знаят! Както и термина "популизъм" - едва ли някой от "днесбегето" може да обясни, какво е това. Ползвват думичката за всичко "отрицателно" според тях.

13

Анонимен

преди 7 години

Какво може да се очаква от хората изгаврили се с изкуството на кафето - това да ти наливат бълвоч в кофа и да го представят за кафе.

fallback