Снимка: архив, Reuters
fallback

Милиони лондончани днес ще се сблъскат с транспортен ад, след като 24-часовата стачка на метрото парализира транспортната мрежа, информира в. "Дейли мейл".

Повечето метростанции в централните части на Лондон са затворени и хората се придвижват с претъпкани автобуси, пеша, с велосипеди или с лични автомобили, за да отидат на работа.

Стачните действия започнаха вчера в 18 ч. местно време (20 часа българско време) след провала на преговорите между ръководството и персонала относно съкращения и закриване на гишета за билети по метростанциите.

Според два синдиката на служителите в метрото 900 работни места от ключово значение за сигурността в метростанциите са били съкратени. Стачкуващите критикуват и закриването на гишетата за продажба на билети и замяната им с автомати в станциите.

С метрото в Лондон пътуват всеки ден 4,8 милиона души.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Мира

преди 7 години

До чегевараСпециално искам да поясня, че Лондон не е София. Ако в София можеш за 15-20 лв да стигнеш на много места. Едно такси от летището до вкъщи в Лондон може да ти е 40-60 паунда, влака ти е 12-16 паунда. Аз до работа за да стигна с такси трябва да платя 50 грубо, но каква полза има , ако стоя в трафик и сумата скача на 80. А да имаш кола в Лондон не е нужно на всеки, това не е България и ползите от колите не са много.Колкото до стачкуващите, те са си в правото и ги разбирам.

9

Коментатор

преди 7 години

Аз всеки ден отивам на на работа на 16 км за 40 минути с Маунтин Байк (33х18 предавки). Здраво сърце, здрави крака, бодър дух. Всяка събота и неделя карам по 200 км Бианки Кампаньоло EPS.

8

Анонимен

преди 7 години

В такива моменти човек оценя това, че работното му място е на 10 минути пеша от дома. А работниците от метрото имат право да стачкуват - да, повечето от тях "кесят" по цял ден и почти нищо не правят, но все пак трябва да им предложат алтернатива или курсове за преквалификация. Вината за съкращенията не е тяхна, те са си изпълнявали задълженията. Но политиците във всяка една страна си приличат - винаги следват максимата "повече за нас, по-малко за тях".

fallback