Снимка: Reuters
fallback

Камионът, който се вряза в множеството на коледен базар в Берлин, убивайки най-малко девет и ранявайки около 50 души, е регистриран в Полша и е собственост на полски бизнесмен, предаде ТАСС.

Oще по темата

Въпросният предприемач на име Ариел Журавски каза по полската телевизия, че е разпознал тежкотоварния автомобил. Той обаче смята, че камионът е бил откраднат, тъй като наетият от него шофьор тежи 130 килограма и не би могъл да побегне след нападението, пише БТА.

Журавски говорил за последно с шофьора в понеделник. Камионът докарал в германската столица стока от Италия и трябвало да я разтовари още същия ден, но го отложил за вторник.

Предполагаемият шофьор на тежкотоварния автомобил бе задържан близо до мястото на трагедията в Берлин. Негов спътник е загинал в камиона.

Според правоохранителните органи задържаният е поляк, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Чоко

преди 7 години

Това е нищо. Какво ги чака германците от тук нататък не ми се мисли. Това ПТП ще бъде като прелюдия към зверски атентати из цяла Германия. Така ще е докато тези не проумеят, че си вкараха таралеж в гащите с политиката на Меркел. Надявам се , че след една профилактиката комините на Бухенвалд и Дахау ще заработят отново.

13

Анонимен

преди 7 години

Да, това беше и целта на всички арабски пролети, цветни революции, майдани и други - да се обърка светч за да може световната алчна олигархия да краде безнаказано. А всички добре знаем кой ги организира.

12

Анонимен

преди 7 години

Отново се потвърждава,че "цветните" революции, демокрацията,пазарната икономика и глобализацията са средства за установяване на управляем от ФАЩ световен хаос с цел предизвикване на локални войни,последваща американска намеса и "нулиране" на външния им дълг!Три милиона млади,стройни и добре сложени мъже в ЕС няма във всичките армии на ЕС ,дори взети заедно! Кой и защо ги покани,кой им плаща разходите за пътуване,с каква цел са пристигнали в ЕС при съществуващата безработица? Някой знае защо!

fallback