Снимка: архив, Reuters
fallback

Рекорден брой британски адвокати - истинско "цунами", са се регистрирали тази година в Ирландия след референдума, на който британците гласуваха за излизане от Европейския съюз, съобщи ирландското Правно дружество.

Осемстотин адвокати от Англия и Уелс ще се регистрират до края на годината в Ирландия и ще се прибавят към регистрираните досега 1347, уточни дружеството, цитирано от Франс прес. Тези данни показват увеличение от 275 процента в сравнение с миналата година.

Сред новорегистрираните са 117 души от адвокатската кантора Фрешфилдс Брукхаус Деринджър - една от най големите юридически консултантски фирми в света.

Целта на новите регистрации е да се предотвратят всякакви безпокойства в бъдеще за статута на тези адвокати, когато работят с европейските институции, каза ръководителят на ирландското Правно дружество Кен Мърфи.

Най-квалифицираните адвокати в Англия и Уелс могат да се регистрират в Ирландия от 1991 г. по силата на двустранно споразумение, но през последните години движението беше предимно в другата посока, отбелязва АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

V Irlandia

преди 7 години

S 2 dumi - offshorno tsunami.

fallback