Снимка: архив, Reuters
fallback

Нелегалният трафик на бежанци към Европейския съюз е донесъл на каналджиите близо 4 милиарда долара миналата година. Това съобщи словашкото радио, като цитира Бернд Кернер от ръководството на европейската гранична агенция Фронтекс, предаде ТАСС.

Печалбите от този трафик са нараснали чувствително през 2015 г., превръщайки го в една от най-доходните форми на престъпен бизнес.

Миналата година по "балканския маршрут" в ЕС са пристигнали 800 000 бежанци, най-вече от близкоизточни държави.

Междувременно Фронтекс констатира сериозни подобрения на ситуацията тази година - засилва се охраната на външните граници на ЕС, а мигрантите се подлагат на внимателни проверки.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Въпрос:Що е то международно организирана престъпност?Отговор:Международно организиран от ЕС "нелегален" трафик с известни канали на известни бежанци с известни и контролирани от ЕС канали,каналджии и парични потоци към и от тях!Въпрос:Защо се търпи?Отговор: Защото ЕС дава едни пари за усвояване!Извод: Юристи,прокурори,съдии,адвокати,МВР и армиите съществуват САМО при наличието на организираните от самите тях "врагове" и престъпни организации!Да живее демокрацията!

1

Фитко

преди 7 години

Знаем един такъв от стара Ьагора, само за миналата година е вкарсл 700 в стсра загора

fallback