Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на установена в Германия радикална ислямистка група, за която се смята, че е планирала терористични нападения срещу дискотеки, летища и американски обекти в страната, беше предсрочно освободен от затвора, заяви днес негов адвокат, цитиран от ДПА.

Oще по темата

Мъжът, идентифициран като Фриц Г., е бил пуснат на свобода, след като е излежал над две трети от 12-годишна присъда. Той ще изтърпи останалата част от наказанието си под формата на пробация при строги условия, каза адвокатът Дирк Уден.

Роденият в Мюнхен Дирк Г. приел исляма като младеж. Той бил член на т.нар. Зауерландска терористична група, свързана с установената на афганистанско-пакистанската граница организация "Съюз за ислямски джихад" с връзки с талибаните и Ал Каида.

Дирк Г. се срещнал с други двама членове на Зауерландската група в тренировъчен лагер на "Съюза за ислямски джихад" в Пакистан. Единият от тях бил осъден на 11 години затвор, а другият - на 12 години, за ролята им в терористичните планове, пише БТА.

Смята се, че тримата планирали нападения срещу американската военновъздушна база "Рамщайн" и летището във Франкфурт. Те били арестувани в Германия през 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Интеграционни евроатлантически ценности.

14

Stavri

преди 7 години

пускат го предсрочно за да се подготви за следващия атентат.

13

Анонимен

преди 7 години

Да не забравят и апартамент и социални да му дадат. Да му е спокойно и да има да си харчи.

fallback