Снимка: Reuters
fallback

Жената, убита при нападение с нож в центъра на Лондон, е 66-годишна американка, съобщи заместник-директорът на Скотланд ярд Марк Роули, цитиран от Франс прес.

"Убитата жена е американка, а петимата ранени са граждани на Австралия, САЩ, Израел и Великобритания", каза пред журналисти Роули, без да посочи повече подробности за пострадалите.

Oще по темата

Заместник-шефът на лондонската полиция обясни, че нападателят - 19-годишен норвежец от сомалийски произход, който изглежда е с психически проблеми - е бил задържан малко след атаката, но не са открити свидетелства за радикализация, подсказващи, че може да е действал по терористични подбуди.

Всичко, което установихме досега, все повече говори, че този трагичен случай е свързан с психически отклонения. Смятаме, че нападението е бил спонтанно и жертвата е избрана случайно, допълни той.

По-рано някои медии съобщиха, че един от ранените е испански гражданин, но Роули не спомена някой от пострадалите да е испанец.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

Сигурно е депресиран от двойка в училище и ще трябва да избие 20 толерантни гласоподаватели на Меркел

34

човек от народа

преди 7 години

До АнонименИли - чист викинг, попрепечен на слънце ( и редовно обръщан ) :D !

33

Анонимен

преди 7 години

МОДЕРНОЕ ВЕЧЕ ДА КАЗВАТ ЧЕ СА БОЛНИ АНЕ МЮСОМАНИ ТЕКА ШЕ ПОКРИЯТ МАЛКО НЕШТАТА ЧЕ ИНАЧЕ ВЕЧЕ СТАВА СТРОШНО МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ВТРЕШНА ВОИНА ВАВ ЕВРОПА ЕВРОПА Е ЗАГУБЕНА ОДАВНА .

fallback