Общ преглед

Лондон стана поредният европейски град, изтръпнал от нападение. Засега не е ясно дали зад атаката стоят терористични цели или пък просто нападателят е с разклатено психическо здраве.

Още по темата

Въпреки това животът на една жена приключи на "Ръсел Скуеър", а други шестима са ранени.

Свидетел, който се представя като Майкъл, разказва пред "Daily Mail", че е видял жена на около 25 години, от чийто гръб е рукнала кръв. Друга жена била с ранена ръка. Според него жертвите говорели испански.

"Чух писък, после избягах до парка и видях момиче да лежи на земята, а от гърба й течеше кръв. Друга беше ранена в ръката", спомня си Майкъл. Двете жени били с двама мъже, които крещели на испански, че са видели всичко.

22-годишната Роби Дееган си спомня, че видяла хората да тичат и крещят: "Приближихме се да видим за какво е целият този шум. Чухме суматоха, а после видяхме хората да бягат от площада".

Други си спомнят, че малко след нападението видели няколко души да бягат от площада. "Един мъж избяга на мотоциклет, насочвайки се към пешеходна зона", разказва свидетел.

А за някои суматохата от нападението е събудила зловещи спомени за 7 юли 2005 година. Хелен Едуардс тогава се е събудила от взрива, проехтял на "Тависток Скуеър".

"Беше нереално", спомня си жената. "Разхождах се около "Ръсел Скуеър" и видях няколко въоръжени полицаи и спецотряди. Виждаха се линейки и стотици хора", разказва Хелън.

На 7 юли 2005 година Лондон се събуди, оглушен от взривове. Четири координирани атаки, три в метрото, и една на автобусна спирка, успяха само за 50 минути да създадат най-смъртоносната терористична атака в историята на Великобритания.

52 души загубиха живота си, а 700 бяха ранени. Зад атаката се оказа, че стоят четирима ислямски екстремисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар