Снимка: Bild
fallback

Най-тиражното немско издание - "Билд", публикува снимка на 18-годишния стрелец, който уби 9 души и рани 27 снощи в Мюнхен.

Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие. 

Oще по темата

 Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.

 Али е бил под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Той е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.

 В стаята му полицията е открила статии от вестници и литература на тема амок. Иззета е книга с името "Амок в главата – защо ученици убиват". Възхищавал се е от ученика Тим Кречман, който през 2009 година в състояние на амок уби 15 свои съученици и се самоуби. 

 Като профилна снимка в социалната мрежа WhatsApp пък е използвал снимката на норвежкия атентатор Брейвик, който уби 77 души преди пет години. Атаката в търговския център стана в деня, в който се навършват пет години от убийствата в Норвегия.

 Али Давид бил изключително притеснителен и тих, в училище имал проблеми. Прекарвал времето си с компютърни игри със стрелба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Създание

преди 7 години

Като се замисля, състоянието на Али Сонболи, както и атаката му, завършила със самоубийство са били и ще останат като един от примерите за най-тежки резултати от насилието и така наречения ''мобинг'' в училище. Разбира се, много е трудно да подкрепим някого, да го изслушаме, да му помогнем, да се държим добре с него. Винаги е по-лесно да обидим някого без да ни интересуват последствията. Ето един от резултатите от насилие. Няма връзка нито с ИДИЛ, нито с МИ*ДИЛ. Седемгодишен тормоз.

101

Анонимен

преди 7 години

Момчето е било положено на мобинг.Училищата трябва да имат работещи психолози и социални работници.

100

Анонимен

преди 7 години

Тихо? Притеснително? Едва ли едно тихо и притеснително момче ще го направи този атентат!

fallback