Снимка: Reuters
fallback

Българката, която пострада при паниката, породена от стрелбата в търговския център в Мюнхен, е 58-годишна. Ден по-рано тя пристигнала в Германия на гости на сестра си и двете се отправили към мола, за да пазаруват нещо за ядене, съобщи генералната ни консулка в баварската столица Антоанета Байчева пред bTV.

В момента, в който двете жени влизали в търговския център, към тях се завтекли ужасени хора с викове на уплаха. Жената се спънала, докато бягала заедно с уплашената тълпа и счупила ръката си. Няма никаква опасност за живота й, въпреки първоначалните съобщения на властите до консулството ни, че е тежко ранена. 

Oще по темата

Жената се казва Ели Димитрова, от Пазарджик.Ще се наложи да бъде оперирана в понеделник. Семейството й е уведомено.

Премиерът Борисов разпореди на консула ни Антоанета Байчева да посети незабавно пострадалата в болницата и да окаже пълно съдействие за нейното скорошно оздравяване. 

Вчера вечерта 18-годишен германец Али Сонболи от ирански произход с двойно германско и иранско гражданство уби 9 души, рани 27, после застреля и себе си.

Нападателят носел пистолет и червена раница, когато започнал да стреля в ресторант "Макдоналдс" в 17,52 ч. (15,52 ч. по Гринуич) в търговския център "Олимпия".

Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие.

Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.

Момчето е било под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Али е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Разум и предвидливос

преди 7 години

Спрете с обиди на религиозна основа.Спрете с явната вражда. Осъзнайте ,че зад "благородни каузи" стоят за едни смърт и страдания , а за други трупане на богатства и влияние .

22

Пиночет

преди 7 години

Родителите му ако си бяха стояли в Иран нямаше да има мобинг в училище.Да се чуди човек какъв резултат очакват, като смесват хора и нехора на едно място.Примера с кон и магаре - катър

21

Анонимен

преди 7 години

Али от Германия(?) убил 9.

fallback