Снимка: Reuters
fallback

В навечерието на историческия референдум две нови допитвания показват лек превес на лагера, подкрепящ излизане на Великобритания от Европейския съюз, предаде Франс прес.

Според сондаж на института "Опиниум", осъществен по интернет с 3011 участници, 45 процента са за излизане от ЕС, 44 процента - за оставане, 9 на сто още не са решили, а 2 процента не желаят да гласуват, пише БТА.

Допитване на маркетингова агенция ТНС с 2320 с души показва, че 43 процента от запитаните са за Брекзит, 41 на сто искат Великобритания да остане в ЕС, а 16 процента още не са решили как да гласуват.

Междувременно Reuters съобщи, че курсът на британската лира е паднал след оповестяване на като социологическите проучвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Вече сме в деня на избора и познайте какво показват проучванията? Естествено превес за оставане. То тези избори станаха като някакъв ежегоден театър за изразходване на средства.

14

Тъпанари

преди 7 години

До всички *** -- тези проучвания са същите както и за Шотландия.И там щеше да излиза, пък после разликата беше с 15 -20 хроцентни пункта за оставане в рамките на Великобритания.Мога да се обзаложа, че и тука ще бъде разликата нещо щато 57-60 на 43-20.

13

666

преди 7 години

ЧИЯ БЕШЕ АГЕНЦИЯТА ,ЧЕ МИ СЕ ВЪРТЯТ ИЗ УМНАТА ГЛАВИЦА..ЕДНИ ПЛИТЧИЦИ, ЕДНИ ГРОЗНОВАТИ С ОЧИЛЦА ...МАНИПУЛАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА................

fallback