Снимка: Reuters, архив
fallback

Във Великобритания от днес влиза в сила забраната за т.нар. "легални наркотици" – смесите за пушене и райският газ. Законът прави наказуемо приготвянето и продажбата им, предаде Би Би Си, цитирана от "Фокус".

Забраната се разпростира върху "спайса", Салвия дивинорум и мефедрона. "Спайсът" и мефедронът се смятат за легални заместители на екстазито и марихуаната.

Райският газ (азотният окис) и растението Салвия дивинорум са по-леки наркотици, но и те попадат под забраната.

Миналата година в страната имаше около 100 смъртни случаи, свързани с "легалните наркотици".

Според новите правила продажбата им ще се наказва със затвор до седем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Да

преди 7 години

Алкохолът и цигарите са легални?А, са най-вредни!

5

Факт

преди 7 години

Кратка информация за наркотиците: Тютюнът е единственият продукт, разрешен за консумация, който води до смъртен изход, когато се използва по предназначение. При него няма безопасно минимално ниво на приемане. Съдържащият се в тютюна никотин предизвиква висока степен на психическа и физическа зависимост която е толкова силна, колкото тази, причинена от хероина. Това превръща тютюна в най-често употребявания и единствения напълно легален и свободно продаван наркотик.

4

Тия пък

преди 7 години

Е как може да забраниш растението Салвия дивинорум? Това е пълна глупост. Хората в Южна Америка са го използвали в продължение на хиляди години а самото растение не е токсично и употребата му не предизвиква зависимост а самия психоактивен ефект е много краткотраен често само няколко минути. Така че няма как да има загинали от употреба на Салвия.

fallback