Снимка: архив Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че не може да става въпрос за промяна на турския антитерористичен закон, както иска Европейският съюз. Брюксел настоя за промените в замяна на либерализиране на визовия режим за турците.

"ЕС иска от нас да променим антитерористичния закон. Но в такъв случай ние ще кажем: "ние ще вървим по нашия път, а вие - по вашия", каза Ердоган в реч, излъчвана по телевизията, съобщи БТА.

За да осигури безвизов достъп за гражданите си до Европейския съюз, Анкара трябва да изпълни серия от условия, поставени от Брюксел. Едно от тях е да съгласува законодателството и практиките в областта на тероризма с европейските стандарти; да стесни дефиницията на тероризма и да използва пропорционални мерки за борбата с него.

Ердоган обяви още, че президентската реформа трябва да бъде подложена на референдум възможно най-скоро, информира ”Фокус”.

”Няма да има пропуск в управлението на Турция, а най-новите политически събития няма да имат пряко отражение върху икономиката, каза президентът, чието изявление последва изказването на премиера Ахмет Давутоглу в четвъртък, че няма да се кандидатира за ръководител на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

В речта си Ердоган добави, че новата конституция и президентска система са неотложни изисквания, а не негова лична програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Който както изка

преди 7 години

Ердоганя си затвори и неговата врата.Е това е студена война.Сега ще има дълго изчакване ,да минава време.Кучето си лае и керванът си върви.

119

супер

преди 7 години

До hahahЩе имаме отнво Руска връзка

118

Анонимен

преди 7 години

''каквото прави го прави за народа си'' нямам думи да опиша колко си заблуден драги, Ердоган е диктатор и се грижи единствено за джоба си, сравним е с Хитлер с политиката си спрямо кюрдите, които избива поголовно.Ердоган е опасен за човечеството, дано някак си бъде отстранен, но голяма надежда няма

fallback