Снимка: Reuters
fallback

САЩ разполагат с информация, че екстремистки групировки като "Ислямска държава" и Ал Каида планират нови атентати срещу американски граждани зад граница, включително в Европа, съобщи Франс прес.

"Всички европейски страни остават уязвими за нападения от страна на международни терористични организации", се казва в предупреждението за терористична заплаха, публикувано от американския Държавен департамент.

САЩ са основната мишена на групировката, се казва в отделно изявление на Майкъл Маккол, председател на комисията за вътрешна сигурност на Камарата на представителите на

Нападенията може да бъдат извършени от екстремисти, несвързани с ислямистки групировки, но оказали се под тяхно влияние.

Те може да нападнат транспортната система и други места, където се събират много хора, без предварително предупреждение, предупреждават американски експерти.

Те подчертават, че високата опасност от терористични атентати в Европа ще се запази, докато европейски членове на "Ислямска държава" се връщат от Сирия и Ирак.

Досега са били осуетени 75 заговора на "Ислямска държава" срещу западни страни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Случайно да сте чули в Япония да имат проблеми с исляма?Не нали?Пойнтересувайте се защо!

15

Наблюдател

преди 8 години

Горното заключение може де го направи всеки. Просто ЕС под влияние на безумния либерализъм направиха всичко възможно да се докара това положение.

14

Koceto

преди 8 години

Вече и първокласниците знаят уравнението: САЩ + Турция = Ислямска държава + Ал Кайда

fallback