Дейвид Камерън. Снимка: Reuters
fallback

На 23 юни 2016 г. във Великобритания ще се състои референдум за това дали страната да остане член на Европейския съюз, обяви премиерът Дейвид Камерън.

"Ще отида в парламента и ще предложа британският народ да реши нашето бъдеще в Европа чрез референдум на 23 юни, четвъртък", каза Камерън след заседание на кабинета, на което бе обсъдено вчерашното споразумение с останалите 27 страни членки на ЕС за предоставяне на специален статут на Обединеното кралство в съюза.

Oще по темата

"Препоръката ми е ясна. Вярвам, че Великобритания ще бъде по-защитена и по-силна и по-добре поставена в един реформиран Европейски съюз", заяви Камерен пред офиса си на "Даунинг стрийт" 10. Той добави, че членовете на правителството подкрепят оставането на страната в ЕС.

Премиерът декларира, че ако британците решат страната им да остане в съюза, той ще продължи да работи за неговото по-нататъшно реформиране. "Аз не обичам Брюксел, аз обичам Великобритания", възкликна той и подчерта, че страната ще може да има "най-доброто от двата свята", ако остане член на ЕС при договорените вчера условия.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Graciela

преди 8 години

Plnisaeg to find someone who can think like that

25

пръц

преди 8 години

ЕС има още много да се променя и реформира като вече никой не знае какав ще е крайния продукт

24

Анонимен

преди 8 години

А НАШИЯ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС И НАТО КОГЯ ЩЕ ЕЕ ИЗАЩО НИКОИ НЕНИ ПИТА ТОВА БЕ ВЗЕТО РЕШЕНИЕ1999гОТ ТОГАВАШНОТО НС БЕЗ ДА БАДЕ ПИТАН НАРОДА И ТОЧНО ОТ ГЛЕМИЯРОМ

fallback