Снимка: Reuters
fallback

Границите на ЕС да се охраняват от НАТО, поиска президентът на Чехия Милош Земан в интервю за местно електронно издание, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Oще по темата
Една от външните граници на съюза е границата на България с Турция. По-рано днес външният министър на Унгария, който е на посещение у нас, обяви, че заради това, че страната ни е външна граница на ЕС, трябва по-бързо да бъдем приети в Шенген.

"Аз съм за това, както в Афганистан и други страни, да има единно командване на НАТО, което да охранява границите на ЕС", каза Земан. Той не подкрепя варианта за охрана на европейските граници от мигранти, който е предложен от ЕС и се подкрепя от правителството на Чехия.

"Това, което се предлага днес, тоест подразделение от 1500 души, е карикатура на гранична охрана, която би имала смисъл само в случай че стигнем до извода, че армиите на европейските държави са в състав само 1500 души", отбелязва Земан.

Президентът на Чехия се обявява и за ограничаване на броя на бежанците, които може да бъдат приети в страната му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

анонимен

преди 8 години

ако не беше нато щяхме да имаме собст армия и да охраняваме границите си пиленямаше да префръкне искахте нато ето сега турците идват официално

12

Офф

преди 8 години

Нато е ялова работа...То ако ставаше нещо от него - досега един натрапник нямаше да премине....Там само плащаме и не получаваме нищо...ТРЯБВА ЕДИННА ЕС АРМИЯ!!!! А нато да си го взимат хамериканците....

11

Анонимен

преди 8 години

Този не спира да ги бъзика. Финно, по английски. Това изнервя до полуда някои отговорни проевропейски другари натовисти и евроатлантици.

fallback