Снимка: архив, Reuters
fallback

Военнослужещ от патрул за охрана на обществения ред в Брюксел е бил повален на земята от група младежи в арабския квартал "Моленбек" в Брюксел, прочул се като гнездо на местните джихадисти, съобщават местни медии.

Снощи военният патрул е бил на обиколка в станция на метрото в квартала, когато станал свидетел на яростно пререкание между две групи непълнолетни. Военните се намесили в полза на едната от страните, тъй като законът ги задължава да предприемат действия, когато видят, че нечия сигурност е застрашена.

При последвалата схватка единият от военните е бил повален на земята, а другият войник е трябвало да прибегне до самоотбрана, за да не му бъде отнето зареденото служебно автоматично оръжие. Един от участвалите в сбиването младежи е бил набит, ранен и задържан от военните. Младежът вече е бил изправян пред съд за предишни провинения.

Военните патрули за опазване на обществения ред в Брюксел бяха въведени преди година, след първите атентати на джихадистите в Париж. Предполага се, че полицаи и военни са основните цели на местните терористи, повече от които са с адресна регистрация в "Моленбек".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Тази жалка държава Брюксел, която ако не беше межру Германия и Франция, щеше да е едно мизерно село, направи грешката да създаде цели квартали от араби и фанатици, които вече пораснаха. А Германия с простотията си вкара над 1.2 милиона същите такива без документи, без самоличност и сега се чуди какво да ги прави. Еми. Такава маса народ след 15 години ще си сложи колана с бомбите и ще провежда джихад. Не знак как Европа от най-силния континент стана център на овцете. Да видим до кога!

8

Анонимен

преди 8 години

Не ги биите, разстрелваите ги на място. Ще видите как ситуацията ще се кротне за има няма 2 дни. После ще тръгнат наобратно и ще плачат пред вратите на Сирия, че в ЕС ги бият и убиват. А при нас в ЕС ще стане в пъти по спокойно. Само дето няма да има кой да щипе и изнасилва жените но едвали някоя жена ще съжалява за това.

7

Djin

преди 8 години

Не бит, а трябвало е да бъде убит

fallback