Снимка: Reuters
fallback

Хиляди бежанци продължават да щурмуват Европа въпреки очакванията, че зимата ще спре мигрантския поток.

Само от началото на тази седмица бреговата охрана в Гърция е преброила 12 хиляди бежанци от Близкия Изток и Северна Гърция, предават световни агенции, цитирани от ”Фокус”. Мигрантите са пристигнали в гръцкото пристанище Пирея от Турция през островите Лесбос, Хиос и Самос.

Oще по темата
Само 1700 от тях са дошли в града на Бъдни вечер.

В последните часове италианската брегова охрана е спасила в Средиземно море 751 бежанци. Драмата се разиграла вчера, навръх Коледа. Хората са били спасени в хода на шест отделни операции, предаде УНИАН.

От началото на седмицата в Италия са регистрирани над две хиляди бежанци от Близкия изток и Северна Африка.

В нощта на 25 декември и над 180 африканци са успели да пресекат границата между Мароко и испанския анклав Сеута, разположен на брега на Северна Африка.

Бежанците са се възползвали от отслабената охрана в периода на празниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Slayter

преди 8 години

Тоя с номер 8 на фланелката да не се гласи да рита в Славия при Венци?

41

Наблюдател

преди 8 години

Само се сетете какво ще става напролет! Това съвсем определено е следствие безмозъчната политика на ЕС управниците, великолепно използвана и дирижирана от ислямистите! За съжаление народите са тези които плащат оглупяването на сабствените си ръководители! Разбирасе ако не се усетят навреме и невземат мерки....

40

доказателство

преди 8 години

Този факт доказва още ведъж,че нашествията на емигрантите са добре обмислени и планирани.Големият брой нахлуваще се осъществява винаги по празници ,през почивните дни или когатао хората почиват и във ваканционните периоди.Защо?? Ами защото полицаите почиват,оставт само дежурните ,политиците-също почиват и няма да имат възможност за адекватно реагиране.

fallback