Снимка: Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел изключи вероятността по улиците на германските градове да бъдат използвани войски, предаде ДПА.

Oще по темата
Сред германските провинции напоследък се разгоря дебат дали трябва да се прибегне до армията в случай на терористично нападение на германска територия.

"Мерките за сигурност ще останат, каквито са в момента", заяви Меркел в седмичното си видео-обръщение.

"Отговорностите на обществената администрация ще бъдат изпълнявани от федералната полиция в Германия", допълни канцлерът.

Тя оповести, че идната година щатът на полицията ще бъде увеличен с хиляди нови полицаи, още служители и оборудване ще получат и други сили за сигурност.

Меркел потвърди позицията на повечето членове на правителството, включително на вътрешния министър Томас де Мезиер, че полицията ще успее и сама да се справи с евентуални заплахи. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

ГЕРМАНИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ЕДНА Л'АЙНАРСКА ДЪРЖАВА, КОЯТО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ НА ЦЯЛА ЕВРОПА, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТНОВО РАЗДЕЛЕНА, НО НЕ НА ДВЕ, А ТОЗИ ПЪТ ПОНЕ НА 12 ЧАСТИ, А СЪЩО ДА И БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА ПРОДАВА ПЛАСТМАСОВИТЕ СИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ***, ЛЪЖЛИВО ПРЕДСТАВЯНИ ЗА "ГЕНИАЛНИ" ТЕХНОЛОГИИ!

22

Иван

преди 8 години

Преди години имаше скандал, че Меркел е подслушвана от САЩ. Сега просто е държат с компромати и тя е като кукла на конци. Познай кой дърпа коннците на Меркел. Кой има интерес Европа да отслабне икономически от бежанските криза. Кой има интерес от влошаване търговските отношения между Европа и Русия. Кой има интерес да намали цената на петрола за да намали Русия приходите си. Кой има интерес от газовите находища на Сирия..?????!?

21

тя

преди 8 години

Всички знаем , че Меркел действа под американски диктат , но до кога ще я търпят германците? Разсипа най- хубавата европейска държава!

fallback