Снимка: Шарли Ебдо

Седмичникът Шарли Ебдо, който бе нападнат в Париж от терористи в началото на годината, публикува нова карикатура за ужаса в нощта на 13-ноември във френската столица.

Карикатурата е под надслов "Французите се връщат към нормалния си живот". Те са изобразени като призраци, с франзели под мишница и малки черни шапчици.

На 14 ноември изданието излезе с декларация, осъждаща серията терористични нападения, които се случиха в Париж и неговото предградие на Сент-Дени в предната нощ.

В съобщението се казва, че екипът на Шарли Ебдо изразява възмущението си и споделя мъката на близките на жертвите на терористичните нападения и изразява подкрепата си.

"Шарли Ебдо" стана известен в цял свят с публикуването на карикатури на ислямския пророк Мохамед, което предизвика бурни протести и размирици в мюсюлмански страни.

На 7 януари свързани с "Ислямска държава" терористи нападнаха редакцията на вестника в Париж и убиха 12 души, повечето от екипа на изданието. Това предизвика вълна от състрадание и солидарност с жертвите в цял свят.

След катастрофата на руския пътнически самолет над Синайския полуостров изданието отново си позволи да публикува карикатури на трагедията.

Те бяха сметнати от мнозина в Русия и Франция като цинични и кощунствени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase