Снимка: Benoit De Freine, Daily mail
fallback

Синът ми не е искал да убие никого. Взривил се е от стрес! Това твърди майката на тримата братя Абдесалам, чиито имена станаха известни като главни действащи лица от терора в Париж.

Ибрахим Абдесалам, на 31 години, се взриви пред кафене на булеврад "Волтер", съвсем близо до концертната зала "Батаклан".

Брат му Мохамед Абдесалам работил към общинската структура на квартал "Моленбек" в Брюксел. Той бе арестуван, но е имал добро алиби за петък вечер и затова е освободен.

Полицията пропусна шанса си да залови третият брат Салах. Той бе разпитан, но пропуснат да премине френската граница с Белгия.

Oще по темата

Днес майката на тримата мъже защити Ибрахим, като не спираше да твърди, че се е взривил случайно и може би е извършил деянието, защото е бил стресиран.

Говорейки пред дома си, семейство Абдесалам посочи, че са били изненадани, че Ибрахим се е взривил сам. А майка му бе убедена, че той не е планирал да убива никого.

"Това не е било негов план, сигурна съм!", добави тя пред "Дейли мейл". "Фактът, че се е взривил без да убие никого говори за това", каза тя.

"Видяхме го два дни преди атаката. Нямаше никакви признаци, че ще извърши някакво насилие", добавиха роднините.

"Изненадани сме обаче, че и Салах е бил замесен. Ибрахим беше различен. Виждахме радикализма у него. Но не и до толкова, че да предположим, че ще направи нещо толкова драстично", казаха още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Християнка

преди 8 години

Значи паспорта на самовзривилият се терорист е намерен. Разбира се, паспортът трябва да оцелее, за да обвиняваме всички мюсюлмани! ;]

85

Globalfix

преди 8 години

Стресът е лошо нещо. Джихади Джон колко глави махна преди да му излекуват лекия невротизъм с бомбошокова терапия.

84

Анонимен

преди 8 години

Ей,много скучаел този Ибрахим!Та от скука чак се взривил!Майка му твърди ,че е от стрес.Може би се е стресирал от факта,че на тази възраст още никого не е убил,друго обяснение няма.

fallback