Преди заседанието на Европейския съвет. Снимка: МС
fallback

България е длъжна да пази външната граница на Европейския съюз независимо дали е в или извън Шенген. Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от БНР след като излезе от заседанието на държавните и правителствени ръководители.

Oще по темата
На въпрос дали липсата на достъп на българските власти до шенгенските информационни системи наистина пречи на пълноценното опазване на българо-турската граница Шулц отговори, че според него ефективната охрана на българо-турската граница е от общ интерес.

”Честно казано, това задължение няма общо с това дали сте член на Шенген или не. Защитата на външната граница - със или без Шенген, се основава на едни и същи критерии. Ето защо, виждате колко противоречиво беше решението страната ви да не бъде допусната”, каза шефът на Европарламента.

Шулц уточни и че още преди години независимите европейски институции са се произнесли, че България и Румъния са изпълнили критериите за присъединяване към Шенгенската зона, но отказът е по политически причини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

бай пенчо

преди 8 години

Бойко, разбра ли най-после къде е матряла ? А и ти царю, Къде чиповете вече са успешно сменени? Тези в европа са като орел ,рак и щука.Лицемери, служещи на други интереси.Това е демокрация за олигарсите. За бедните е унижение и жестока експлоатация.

31

Анонимен

преди 8 години

ПУТИН ПРАВИЛНО Е КАЗАЛ НА ТЕЗИ "ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА СТЕ Я ЗАБЪРКАЛИ". А СЕГА НИЕ СМЕ БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ПАЗИМ ГРАНИЦИТЕ НА ЕС... НЕ .ВИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПАЗИТЕ. ИЗВИКАЙТЕ СИ ФАЩ-ПРИЯТЕЛЧЕТА ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ

30

До Шулц

преди 8 години

Твърдо. Пазете и вие вашата граница. Ние сме лесни - само транзитна дестинация.

fallback