Снимка: БТА
fallback

Лидерът на лявата партия СИРИЗА Алексис Ципрас положи клетва като министър-председател на Гърция, съобщи Ройтерс.

Oще по темата
Ципрас положи гражданска клетва за вярност към гръцката конституция - в разрез с общоприетата практика, при която церемонията обикновено се извършва в присъствието на религиозни лидери.

Новият – стар премиер отново зае поста след победата на предсрочните парламентарни избори, проведени в неделя. В тях СИРИЗА спечели 145 от общо 300 места в гръцкия парламент.

Същевременно българският премиер Бойко Борисов поздрави лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас за постигнатата победа на предсрочните парламентарни избори, стана ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

"България и Гърция са приятелски и партньорски държави и сътрудничеството между тях има стратегически измерения. Убеден съм, че и в бъдеще отличните политически отношения между нашите две страни ще продължат да се разширяват чрез задълбочаване на сътрудничеството и стимулиране на икономическите, енергийните, инфраструктурните и културно-образователните връзки между България и Гърция", посочи Борисов.

"В последния ни телефонен разговор потвърдихме в частност, че газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане остава важен елемент от двустранните отношения и приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС. Надяваме се в най-скоро време да бъде съставено стабилно правителство, което да проведе успешни икономически и финансови реформи, гарантиращи стабилността и просперитета на приятелска Гърция. Приемете моите най-сърдечни пожелания за успех в бъдещата Ви дейност", се казва в телеграмата, с която българският министър-председател поздравява лидера на СИРИЗА за победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

НФБ

преди 8 години

Нашите кооперанти работили в Тунис. .Либия. .Ирак. .получаваха два пъти по ниски заплати от местните специалисти. .нямаха и пенсионно осигуряване..във Франция емигрантите също получават по ниски заплати. Пример лекарите от африканските страни. .трябвало да приравнят дипломи. .нямаха за това се чака 15 ГОДИНИ..ТАЗИ ПОЛИТИКА ДА Я ПРИЛАГАТ И У НАС.ОГЛЕДАЛНА ПОЛИТИКА СПРЯМО АРАБСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ..ПЪРВО ДА РАБОТЯТ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. .ЧИСТОТАТА. .

11

НФБ

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА !Гърците да искат Франция да си приватизирана летища и пристанища..поща..лотария..да покаже как се приватизира. .и да прибира емигрантите от Либия и колониите си.

10

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

- Бабо Меркел, где така ?- На джамия, Мустафа ! ... :) :) :)Хак да ви е ислямизираната и римлянизирана Европа.Аз заминавам за бяла и православна Русия !

fallback