Снимка: Reuters, архив
fallback

Европейският съюз беше единен в приемането на решението за удължаване на санкциите срещу Русия, заяви европейският дипломат номер едно Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

Oще по темата
На пресконференция след приключилото заседание на министрите на външните работи на ЕС в Люксембург Могерини подчерта, че взимането на решението за продължаване на санкциите срещу Русия не е било просто. То е последвало решение на европейските лидери от срещата на върха през март.

Тогава те обвързаха санкциите с изпълнението на минското споразумение за Украйна, припомня ТАСС.

Могерини добави, че въпреки санкциите, ЕС иска да подобри отношенията си с Русия, допълва ТАСС.

"Санкциите не означават, че ние не полагаме усилия за подобряване на отношенията с Русия и за укрепване на диалога с Русия", каза Могерини.

В отговор на решението на външните министри руският премиер Дмитрий Медведев съобщи по-рано днес, че Русия ще продължи забраната за вноса на много категории храни от западни страни за още шест месеца, предаде ДПА.

Миналата година Русия забрани вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба и млечни изделия от западни страни, наложили й санкции заради Украйна, припомня ДПА.

Срокът на забраната изтича на 8 август, но се очаква тя да бъде продължена, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на селското стопанство започна да подготвя предложение за списък на вносни стоки, които да бъдат включени в забраната, и в този списък може да има и нови продукти, каза Иля Ананиев, говорител на ведомството, цитиран от Ройтерс. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

Супер, трябва и да ги засилят санкциите та съвсем да удушат изнемощялата руска икономика.Ако не човъркат земята и не продават заграбеното от нея от глад ще умрат простите мужици.Ама така им се пада, като много искат да воюват - да ядат сега приклади от калашници и стружки от танкове.

17

Анонимен

преди 8 години

да хАмериканците им казаха така

16

Partisan

преди 8 години

Да! Европа отново обявява война на Русия. И отново на 22 юни. Историята се повтаря. И тогава Европа ще викат: "И ние имаме нещо за това?"

fallback