Снимка: архив, Reuters

Едва 16 процента от белгийците на възраст 25-35 години разчитат на политиката, за да подобрят живота си. Това сочат данните от проучване, представено в местните медии.

Останалите 84 на сто отхвърлят политиката като средство за личен напредък.

Общо 80 процента от участниците в допитването са изразили оптимизъм за собственото си бъдеще, но не и за бъдещето на обществото.

Като индивидуалисти се описват 96 на сто от младите.

Общо 84 на сто от младите мюсюлмани разчитат на Аллах за по-добро бъдеще, докато при младите християни едва 16 на сто се уповават за това на Господ.

Сред основните опасения, споделени от младите белгийци (54 на сто), са, че ще трябва да работят повече и по-дълго от своите родители, че ще се наложи да се ограничават в разходите (42 на сто), че няма да могат да ходят на почивки (30 на сто).

Един от трима млади белгийци е разтревожен, че броят на чужденците около него непрестанно нараства.

Над половината от участвалите в допитването изразяват доверие в ЕС, като най-убедени европейски защитници са мюсюлманите.

Обобщава се, че в очите на младежите ЕС има аура и те си дават сметка за важността и влиянието на общностните решения над техния живот.

Двама от трима християни заявяват, че не разчитат на Църквата, а на собствените си възможности, за да успеят, докато при мюсюлманите вярата в Аллах и самоувереността се изравнени.

Трима от четирима участници в допитването са заявили, че успехът им в живота е обвързан с технологиите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase